Selecteer een pagina

Over de hele wereld heeft maar 1 op de 100 mensen rood haar. Veel readhead modellen zijn er dus niet. Van de Nederlandse bevolking heeft ongeveer 2% rood haar. En niet iedereen die tot dat percentage behoort, wil model worden. Dat maakt Nederlandse modellen met een rode haarkleur bijzonder uniek. Maar dat is niet het enige wat ze zo bijzonder maakt. In deze blog lees je alle unieke eigenschappen van redhead modellen en wat ze interessant maakt voor merken.  

Natuurlijke uitstraling

Nederlandse modellen die gezegend zijn met rode lokken, zien er vaak natuurlijk uit en passen bij het beeld van een Hollandse uitstraling. Dat kan voor diverse merken een reden zijn om een voor een model te kiezen dat rood haar heeft. Juist omdat de haarkleur zo zeldzaam is, springt de vrouw of man er veel meer uit. 

Rolmodel

Omdat rood haar zo uniek is, vallen kinderen met deze haarkleur al snel op. Met name op basisscholen en op het middelbaar onderwijs kan dit vervelende pesterijen tot gevolg hebben. Dit ginger model weet daar alles van. Ze werd vroeger gepest vanwege haar rode haar, maar ze is nu een model voor verschillende grote merken. Ze wil daarmee laten zien aan andere meisjes en vrouwen met rood haar dat je van een zwakte (wat het voor haar destijds was) een kracht kunt maken. Daarmee hebben redhead modellen een voorbeeldfunctie voor deze zeldzame doelgroep. Ze zijn meer dan een model, ze zijn een rolmodel. 

Dikker haar
Redheads hebben dikker haar dan mensen met een andere haarkleur. Dat maakt roodharige modellen ontzettend populair voor haarmerken. Let maar eens op de haarkleur van de personen wanneer je weer een reclame van een haarmerk voorbij ziet komen. Ze willen graag modellen met volumineus haar en een natuurlijke look. Daarbij springt de rode haarkleur er meer uit waardoor de reclames meer opvallen. 

Sproeten 

Wat roodharigen ook meer hebben dan anderen zijn sproeten. De combinatie hiervan heeft te maken met erfelijkheid. Het MC1R-gen zorgt voor zowel rood haar als voor sproeten. Vandaar dat redheads meestal ook sproeten hebben. Zoek je dus een vrouwelijk redhead model, dan is de kans groot dat ze ook sproeten heeft.