Selecteer een pagina

Cryptocurrency, waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij horen komen. Deze digitale munt is een belangrijk onderdeel van de digitalisering en de waarde stijgt enorm. Er zijn dan ook veel mensen rijk geworden door het handelen in cryptocurrency. Dit is voor veel mensen ook de reden geweest om ook te beginnen, maar hoe bepaal je het juiste moment om te handelen en wanneer moet je eigenlijk weer crypto’s verkopen?

Huiswerk is saai, maar effectief

Natuurlijk zijn we het liefst morgen miljonair, maar zo makkelijk gaat dat niet. In de cryptomarkt fluctueren de waardes van deze digitale munten constant. Je kunt natuurlijk je geld ergens op inzetten en afwachten totdat het meer waard wordt, maar we zien dat dit vaak mislukt. Je huiswerk van tevoren doen werpt later zijn vruchten af. Je kent de markt veel beter en ziet ook op welke momenten je moeten inkopen of verkopen. Wanneer je dus goed je huiswerk doet is de kans ook kleiner dat je verlies gaat maken tijdens het handelen.

In welke crypto moet ik investeren?

Dit blijft een lastige vraag, want in principe kun je met elke digitale munt veel winst behalen. De bekendste munten zijn toch wel Bitcoin, Ethereum en Ripple. Er is ook het meest bekend over deze markten en de risico’s zijn dus minder groot dan bij een hele onbekende munt. Veel mensen hebben al een grote winst gemaakt door het handelen in Bitcoin. En de verwachting is dat de waarde over 5 jaar verdubbeld is.

Waar bewaar ik mijn crypto’s?

Er zijn tegenwoordig veel apps waar je in cryptocurrency kunt handelen. Je gekochte coins worden ook opgeslagen in een zogeheten wallet. Dit kun je zien als een online portemonnee. We raden je wel aan dat als je van plan bent heel veel geld te investeren om dan te kiezen voor een offline wallet. Dit is een usb waar je de crypto’s in bewaard. Deze offline wallet is bestendig tegen cybercriminaliteit.

Tot slot

We hebben het nu even kort over cryptocurrency gehad. Er is natuurlijk nog veel meer informatie te vinden op verschillende websites. Voordat je gaat investeren raden we je aan om alleen geld te gebruiken wat je kunt missen. Je moet niet je laatste spaargeld in cryptocurrency stoppen, want het blijft altijd een risico. Verder is het heel belangrijk wanneer je in Bitcoins wil investeren dat je de Bitcoinkoers in de gaten houdt. Dit is een lijndraad om de waarde te voorspellen.