Selecteer een pagina

We hebben allemaal verzekeringen. Een zorgverzekering voor onze gezondheid, autoverzekering zodat schade (deels) wordt vergoed en voor onze bezittingen hebben we een inboedelverzekering. Maar hoe zit dat met onze huisdieren? Heb je daar al een verzekering voor? Nog niet?! Dan is het tijd voor dierenverzekering vergelijken. Nu we in quarantaine zitten, heb je daar vast genoeg tijd voor! In dit blog gaan we iets dieper in op verzekeringen voor honden. Want waar moet je op letten als je een verzekering voor je hond wil afsluiten?

hondenverzekering

Hoe de premie tot stand komt

Net als bij onze zorgverzekering hangt de premie samen met het eigen risico. Hoe lager je eigen risico, hoe hoger de premie is. Kies je ervoor om een hoog eigen risico te nemen? Dan is de premie een stuk lager! En dat terwijl de dekking van de verzekering dan gewoon hetzelfde blijft. 

Daarnaast kan je de dekking natuurlijk ook zelf aanpassen. Is je hond nog heel jong en heeft je hond geen medisch verleden? Dan is een verzekering met een lage dekking prima. Maar als je hond een medisch verleden heeft, medicijnen nodig heeft of in de komende periode een operatie moet ondergaan, is een verzekering met hoge dekking veel geschikter. 

Welke verzekering is de beste dierenverzekering?

Er bestaat geen ‘beste’ dierenverzekering. Elke hond vraagt namelijk om andere medische zorg. Daarom is het goed om te beginnen met hondenverzekering vergelijken. Zo kan je bij verschillende aanbieders kijken welke verzekering de hoogste dekking biedt en welke medische kosten wel of juist niet worden vergoed.

Is een hondenverzekering verplicht? 

Anders dan bij onze ziektekostenverzekering is een verzekering voor je hond (of kat) niet verplicht. Je hebt dus zelf de keuze om een verzekering af te sluiten. We raden het je wel aan. Als je hond onverwacht medicijnen nodig heeft, sta je niet voor een onverwacht hoge rekening. Als je geen verzekering wil afsluiten, raden we je aan om elke maand een x bedrag opzij te zetten. Mocht je hond dan medische zorg nodig hebben, dan heb je voldoende financiële middelen om je huisdier de beste zorg aan te kunnen bieden.