Selecteer een pagina

Volg deze tips op voor dating succes

Wanneer u zich wegwijs heeft gemaakt in de wereld van online dating, komt daar vroeg of laat ongetwijfeld een date uit voort. Dat is precies het moment waarop het spannend wordt, want is de persoon aan de andere kant van het scherm wel precies wat u verwacht? En wat gaat de ander eigenlijk van u vinden? Maakt u zich geen zorgen, dit zijn vragen die bij eenieder spelen wanneer zij zich bezighouden met dating. Iedereen is zenuwachtig, van tril- tot zweethandjes, van versprekingen tot rode wangetjes. En ja, dat gebeurt zelfs nog bij dating voor vijftigplussers. Want hoe wijs ouderen ook zijn, in sommige situaties zullen ze zich altijd een puber blijven voelen.

Ga op uw gevoel af tijdens dating

Hoe zenuwachtig u ook bent, om een succesvolle dating ervaring te hebben is het belangrijk dat u op uw gevoel afgaat. Het is verleidelijk om de ratio het werk te laten doen, maar als het gaat om het aanvoelen van een klik of connectie, heeft u toch echt uw intuïtie nodig. Probeer tijdens uw date daarom te ontspannen (een drankje kan daarbij helpen, maar drink niet te veel, dat werkt averechts). Verloopt de interactie tussen u en uw date als vanzelf? Dan is dat natuurlijk een goed teken. Indien het toch niet zo klikt tussen u beide, kunt u er alsnog een leuke avond van maken. Zie het maar zo: nieuwe mensen ontmoeten is vrijwel altijd positief.

Praat niet alleen over uzelf

Het is soms lastig om de juiste balans te vinden, vooral wanneer u afspreekt met iemand die u nog niet eerder in het echt heeft ontmoet. Angst voor stiltes kunnen ervoor zorgen dat mensen geneigd zijn om eindeloos door te ratelen over onderwerpen die met henzelf te maken hebben. Vermijd dit. Natuurlijk is het leuk voor de ander om u te leren kennen, maar hou er rekening mee tijdens dating dat u niet enkel aan het zenden bent. Laat uw date ook praten en trek het gesprek niet voortdurend naar uzelf toe.

Praat niet helemaal niet over uzelf

Wat u ook niet moet doen is helemaal niet over uzelf praten. Waar het niet de bedoeling is dat u enkel aan het zenden bent, is het ook niet de bedoeling dat u enkel aan het ontvangen bent. Een juiste balans in het gesprek is voorwaarde voor een geslaagde date. U kunt interessevragen stellen, maar wees niet bang om uitgebreid antwoord te geven wanneer er vragen uw kant opkomen. De ander wil u ongetwijfeld ook leren kennen, om erachter te komen of jullie bij elkaar passen.

Maak er geen verhoor van

Een risico tijdens dating is dat het gesprek al snel begint te lijken op een politieverhoor. Dit is iets wat u beide wil voorkomen. Er zijn mensen die van tevoren een aantal vragen verzinnen, zodat het gesprek niet stilvalt. Dit kan absoluut een goede manier zijn om het gesprek gaande te houden, maar stel dan niet te veel gesloten vragen en luister ook daadwerkelijk naar het antwoord. Reageer ook op het antwoord, in plaats van dat u meteen de volgende vraag op uw date afvuurt.